Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak

Wiki Article

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi mevcut binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Kapılar paletlerde götürme edilmektedir. Her palette 15 ekip tenha kanat kapı sürükleme edilebilir. Kasaların bile monte olması gülmeyen nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

İvarlık edildikleri malzemelerin birlik diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir canipının belirgin olması ve dumandan etkilenme ihtimalini kaldırılmış etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda yaşama zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Hiç acaba yasak ki yangın felaketi, yıl içinde kişi kaybına niçin olan en koskocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de finans yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de etkili konstrüksiyonda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında gönül ve mal kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtalı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin mutabık onay olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Elektrikler kesik başüstüneğunda birlikte geceleri parlayan bir binada olan bu yazgılar tehlikeli durumların şekil göstericisidir.

Özel kanun ve yönetmelikle saye şeşna kurallara tam olarak mutabakat uydurmak hem maddi hem bile manevi açıdan kazanımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında müntesip kurumlar marifetiyle denetimler kuruluşlır. Yangın merdivenleri;

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı ali direnç gösterirler ve yangının öbür alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan muhtevaeriye kolayca girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı yangın kapısı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page